Overstappen op Google Apps

Algemeen

Afhankelijk van de vraag en schaalgrootte kan een overstap naar Google Apps verschillen van enkele dagen tot een verandertraject van enkele jaren. Google Apps biedt zoveel mogelijkheden dat een een goede behoefte analyse noodzakelijk is, in welke mate wordt het ingezet en hoe kan het aansluiten bij de gebruikers.

Na een inventariserend gesprek kunnen wij in grote lijnen aangeven wat een overstap inhoud, en wat voor u of uw organisatie specifieke voordelen zijn in bijvoorbeeld kostenbesparing of efficiency.

In stappen naar Google Apps
Wilt u over stappen dan brengen bij de wensen in kaart en bepalen samen met u de aanpak, planning, project organisatie (indien nodig) en bereiden we iedereen voor op de nieuwe omgeving.

Hierbij gaan we ver door in onze service, trainingen, verander-managementworkshops en onze support desk helpt iedereen de nieuwe technologie te begrijpen en goed te gebruiken.Stel uw vraag
Heeft u vragen, neemt u dan contact op met onze adviseur


René Gompel

+31610031258

Keuzes, voorbeeld inrichting

In een paar voorbeelden laten wij diverse configuraties zien die gebruikt worden:

A, Nieuwe lege Google Apps omgeving
Hierbij krijgt u een nieuwe Google Apps omgeving op een nieuw domein, dit is voordelig. E-mails worden niet overgezet, en gebruikers kunnen geleidelijk Google Apps gebruiken

B, Google Apps met Migratie van e-mail
Google Apps wordt ingericht, e-mail en/of agenda afspraken en/of contactpersonen worden overgezet. Gebruikers krijgen een training en vanaf een gekozen datum komt e-mail binnen via Google op de bestaande e-mail adressen. (dus jan@gvar.nl blijft jan@gvar.nl) Als er vragen zijn bellen of e-mailen uw medewerkers onze support desk.

C, Google Apps & geleidelijke integratie
Deze optie is van toepassing wanneer er in de huidige omgeving  meerdere systemen werken die niet in 1 keer over gezet kunnen worden. Er wordt duidelijk in kaart gebracht welke functies het huidige systeem biedt, wat de wensen en en op welke wijze Google Apps geïntegreerd kan worden. 

In een gefaseerde uitrol worden steeds meer functies overgezet, en gaan gebruikers Google Apps steeds meer gebruiken. 

GVAR levert hierbij een regisseur, project/programma manager, inhoudelijke expertise. Er kan onder architectuur gewerkt worden. Dit geldt vaak voor grotere organisaties.