Nieuws‎ > ‎

MT Cloud Special december: het vervolg.....

Geplaatst 12 dec. 2012 07:19 door Onbekende gebruiker   [ 14 jan. 2013 08:33 bijgewerkt door Michiel Seelt ]
Deze special is het vervolg op het interview in de cloudspecial van het blad Management Team december 2012. Wij spraken daarin over een viertal onderwerpen;

1. De verandering naar mensgericht werken
2. Hoe de markt zich ontwikkelt
3. Hoe je overstapt op cloud ontwikkelingen
4. Welke Apps gebruikt worden

Hierbij het vervolg:

Kansen om bedrijf effectiever te maken
Er liggen brede kansen om niet alleen IT maar juist ook processen aan te pakken die niet lekker lopen. Wij zien veel organisaties die een organisch gegroeide IT afdeling hebben gebaseerd op oude IT wetten. Vaak was hierbij de technische beperking leidend en zijn schermen niet gebruiksvriendelijke, en kost het onderhouden van deze systemen veel geld.

Met internet technologie (ander woord voor cloud) kun je de bedrijfsprocessen veel beter gaan ondersteunen omdat je je weinig zorgen hoeft te maken over de technische onderkant, dat is goed geregeld. Google Apps is daarbij een ingang, maar met name in combinatie met software oplossingen zoals koppelingen tussen bestaande systemen valt veel te halen. Wij kunnen voorbeelden noemen waar bij een relatief klein softwarepakket meer dan 600 miljoen euro verloren ging aan tijd en loonkosten van medewerkers vanwege niet goed gebouwde software.

Tevredenheid en controle
Medewerkers kunnen door deze overgang naar deze nieuwe geëvolueerde vorm van IT veel sneller en gemakkelijker hun werk doen, en indien mogelijk op afstand werken. Dit werkt door in alle resultaten van het bedrijf, ook ziekteverzuim en personeelswisselingen, uitval, veiligheid enzovoorts.

Dit vraagt wel om een goede strategie en grip door middel van een heldere architectuur. Zodra je goed zicht hebt op je huidige situatie kun je doelen gaan stellen voor de transformatie. Deze begeleiding geeft GVAR en dit geeft de (minimale) kaders voor medewerkers om vrijer te kunnen werken, en grip voor de IT afdeling voor een stabiel beleid voor compliance en veiligheid.

Een ander voordeel is dat je de controle terug kunt winnen. Vorige week vrijdag was er nog een uitzending over de risico’s van netwerk apparatuur op de KRO Reporter, gegevens van KLM, ING, Unilever en Europol liggen op straat omdat medewerkers ermee aan de loop gaan. Met een gecontroleerde cloud omgeving kun je het downloaden van gevoelige informatie beperken of wegnemen. Ook bij Google Apps kan je bijvoorbeeld een gebruiker direct aan/afsluiten van gegevens indien nodig.

tot slot
Mogelijkheden zijn eindeloos, maar wij hopen in ieder geval duidelijk gemaakt te hebben dat er een logische transformatie op gang is die cloud genoemd wordt. Deze ontwikkeling biedt een flexibele en stabiele fundering voor ontwikkeling voor optimalisatie. De adoptie hiervan begint met het openstellen voor nieuwe kansen, en durven het oude gedachtegoed los te laten. Zodra de decisionmakers dit doen kun je starten met het in kaart brengen van de huidige stand van zaken. Een begin van een nieuw informatie tijdperk waarin mensen vrijer en in hun kracht kunnen gaan werken.

Wilt u meer informatie belt u dan met mij op 06-23354240 of stuur een e-mail naar michiel@gvar.nl. Ben ik niet bereikbaar dan kunt u ook bellen met mijn collega’s op het nummer 036-5225365Comments