Nieuws‎ > ‎

Inloggen Google Apps - het dashboard

Geplaatst 24 sep. 2012 03:06 door Michiel Seelt   [ 24 sep. 2012 03:17 bijgewerkt ]
Voor veel gebruikers is de overstap naar Google Apps even wennen. De software staat immers niet meer op de computer en hoe kom je er dan bij? Deze special legt uit hoe dashboarding met Google Apps werkt.


tweet this!

Inlog mogelijkheden

Het inloggen op Google Apps kan op diverse manieren, door
  • het lange internetadres in te typen : www.google.com/a/domein.nl
  • een eigen internetadres zoals mail.gvar.nl
  • snelkoppelingen in uw bladwijzerbalk
  • snelkoppeling op het bureaublad
  • technische oplossingen zoals Single sign on via active directory (in 1 keer inloggen vanuit je windows accounts)
  • via een dashboard in de Google Chrome internet browser
Dashboard

Deze laatste is een gebruiksvriendelijke oplossing voor het toegankelijk maken van Google Apps. Iedere gebruiker krijgt zijn persoonlijk dashboard te zien met de door hem of haar gewenste items. In onze veranderingstracjecten die een overstap naar Google Apps met zich meebrengen zijn de wijzigingen van de gebruiker cruciaal voor het slagen van de overstap. Om dit te vergemakkelijken organiseert GVAR Nederland Workshops en online trainingen om de gebruikers bekend te laten worden met de mogelijkheden, en effectiever om te gaan met de Google Apps suite.

Een dashboard voorbeeld ziet er in Google Chrome alsvolgt uit;


Hiermee start een gebruiker in 1 overzicht zijn meestgebruikte Google Apps. Maakt u gebruik van onze transitie service dan maken wij deze dashboard aan of laten gebruikers zelf kennis maken met deze werkmethode om ze slim en handig de mogelijkheden te laten gebruiken.

Chat & Google Apps

Een andere mogelijkheid is het installeren van Google Chat waarmee uw medewerkers snel en goedkoop onderling contact kunnen leggen zonder elkaar direct te storen. Deze discrete manier van werken is standaard toegankelijk vanuit Google Apps en bevat een uitgebreide video conferencing mogelijkheid waarbij video bellen, en naar vaste en mobiele telefonie bellen tot de mogelijkheden behoort.
Interesse in een dashboard?

Wilt u uw medewerkers uitrusten met een Dashboard neem dan contact op meer een GVAR professional:
036-5225365